Dobrá zpráva pro Svah Zlín - územní plán byl schválen Příští rok začne stavba čtyřsedačkové lanovky i bobové dráhy, říká Michal Cepek

15.12.2011 16:23

Zlín – Dobrou zprávu si ve čtvrtek 15. prosince 2012 vyslechli představitelé společnosti SPORTHOUSE CZ Corporations, s. r. o. Zastupitelé města Zlína již poněkolikáté a tentokrát závěrečně schválili územní plán, takže vize provozovatelů zlínského lyžařského svahu se stávají realitou. „Konečně můžeme začít s přípravami na stavbu čtyřsedačkové lanovky a bobové dráhy a dojde k rozšíření lyžařského areálu v samém srdci Zlína,“ uvedl Michal Cepek, generální ředitel SPORTHOUSE CZ Corporations, s. r. o, která Svah Zlín provozuje.

Představitelé společnosti děkují všem, kteří se na projektu rozšíření Svahu Zlín podíleli. „Děkujeme všem, kteří nám po dobu čtyř let pomáhali s přípravami celého projektu a mají svůj podíl na tvorbě technické dokumentace, projektování i schvalování,“ zdůraznil Michal Cepek. „Děkujeme rovněž představitelům města, hlavním urbanistům, lidem z odboru architektury, odboru kultury a památkové péče, z odboru životního prostředí i z odboru městské zeleně. Všem děkujeme za projevenou důvěru, kterou nám dali,“ doplnil Pavel Ludva, jednatel SPORTHOUSE CZ Corporation, s. r. o.

Obyvatelé města Zlína se mohou už v příštím roce těšit na rozšíření ski areálu. Kromě toho na kopci Barabáš vyroste čtyřsedačková lanovka a bobová dráha, kterou provozovatelé areálu avízovali před dvěma lety. Museli však počkat na schválení územního plánu. "Studie jsem konzultoval s architekty i s památkáři. Snažíme se, aby projekt měl co nejnižší dopad na životní prostředí. Uvědomuji si zásah do krajiny, proto jsou součástí projektu i studie SEA a EIA, podle nichž je projekt možné realizovat. Jsem proto rád, že město i kraj můj projekt podporují a vychází vstříc i s výpůjčkou pozemků v okolí stávající areálu,“ řekl Michal Cepek.

Ve Zlíně by tak mohl vyrůst jeden z největších městských lyžařských areálů ve střední Evropě. Lanovka bude dlouhá přes sedm set metrů, a povede od Domu umění až na vrchol Barabáše. Lyžaři pak budou moci sjíždět po svahu dlouhém bezmála 840 metrů. A to vše jen kousek od centra města.
Ředitel společnosti SPORTHOUSE CZ Corporation Michal Cepek se rozhodl využít potenciál lyžařského svahu ve Zlíně, který nemá v České republice obdoby. Velkým turistickým lákadlem by se měla stát celoroční bobová dráha dlouhá 1520 metrů.

Generálním projektantem rozvoje areálu je firma SNOWPLAN, s. r. o. Součástí projektu je i sportovní hotel, restaurace, vinný sklep, koutek pro děti a relaxační služby.