Dopravníkové pásy pro děti, široká cvičná louka a krb v Igloo Baru – novinky lyžařského svahu ve Zlíně

01.11.2011 16:15

Zlínský lyžařský svah se před zahájením nové zimní sezony 2011/2012 změnil téměř k nepoznání. Zvýšila se terénní vlna u vstupu do areálu, návštěvníci budou procházet novými turnikety, a rozšířila se část vyhrazená pro děti.

„Zlepšili jsme komfort pro všechny lyžaře. A hlavně svah vypadá celkově lépe. Vybudovali jsme opěrnou zídku před hlavní budovou, dva nové přístupy k dětskému parku a celé dětské hřiště na pravé straně svahu jsme o dvě stě metrů rozšířili. Je tady široká a dostatečně plýtká cvičná louka pro ty nejmenší a snow park s oblíbenými dětskými překážkami,“ uvedl provozovatel areálu Michal Cepek, generální ředitel společnosti Sporthouse CZ Corporations, s. r.o.
Malé lyžaře a jejich rodiče jistě nejvíc potěší dva nové dopravníkové pásy Sun Kid, které nahradily zastaralé vlečné lano. Dopravníkové pásy zdarma zapůjčila k testování firma Sitour CZ, s. r. o.. Jeden pás má délku 52 metrů, druhý dokonce 102 metrů. „Můžeme se tak pochlubit nejdelším dopravníkovým pásem pro děti v České republice. Což je důkazem toho, že se snažíme nastavovat a zajišťovat Zlíňanům stejný komfort jako ve velkých lyžařských střediscích,“ dodal Michal Cepek.

V sezoně 2011/2012 vznikne na zlínském svahu také zbrusu nový dětský park. Jeho slavnostní otevření bude naplánováno dle sněhových podmínek.
Pro snowboardisty jsme letos připravili ve spolupráci se firmou Top Car Moto, s. r. o. nový snowpark s několika překážkami. A pokud to sníh dovolí, postavíme i mini U-rampu ze sněhu. Firma Top Car Moto, s. r. o. nám jako svém partnerovi zapůjčila rolbu PistenBully 400 Park, která je specialistou na tvorbu sněhových překážek a k tomu i sněžnou frézu HalfPipe, která vytvoří v terénu sněhový profil ve tvaru U, tedy základ pro U-rampu. „Plníme v letošním roce slib, že snowpark zvelebíme a snowboardistům zajistíme kvalitní areál s překážkami,“ řekl Michal Cepek.

V zimní sezóně 2011/2012 začne na lyžařském svahu ve Zlíně fungovat nový ski servis. Lyžařům v něm budou brousit plochy skluznic a boční hrany na počkání. Navíc každý zákazník ski servisu obdrží kupon na kávu do Igloo Baru, kde si může zkrátit chvíli čekání. Takže do servisu stačí přijet jednou, odevzdat lyže, chvíli si posedět u kávy a pak si lyže vyzvednout. Na kvalitní servis není nutné čekat několik dní!!! Profesionální servis lyží a snowboardů bude prováděn na špičkových strojích švýcarské firmy MONTANA. Ceník ski servisu ke stažení zde.

Všechny návštěvníky jistě potěší prodej teplých jídel, polévek a i hlavního chodu, v Igloo baru a v bufetu. Provozovatel svahu se snaží dostat do nabídky potravin více zdravých výrobků a výrobků vhodných pro děti. Prodává se i točené pivo, teplé nápoje, svařené víno a kvalitní nápoje pro děti.

Originální Igloo Apre´s ski bar, který byl na úpatí zlínského lyžařského svahu postaven minulou sezónu, je určen i pro pořádání firemních akcí a soukromých večírků nezávisle na provozu lyžařského svahu. Nově byl v Igloo baru postaven krb.

Další novinky sezony 2011/2012:

  • větší počet webových kamer snímajících celý svah
  • zdarma wi-fi připojení pro návštěvníky Igloo Baru
  • prezentace projektu rozšíření lyžařského areálu ve Zlíně
  • NOČNÍ LYŽOVÁNÍ DENNĚ od 19:30 do 21:30 hodin