Překvapení sezóny - snowtubing na Svahu Zlín

01.02.2012 16:36

Zlínské děti si na lyžařském svahu nad Domem umění užijí od soboty 11. února spoustu zábavy. Provozovatel Svahu Zlín zahájí provoz snowtubingové dráhy. Tato žádaná atrakce už není pouze záležitostí horských středisek, ale lidé ji najdou kousek od centra krajského města. „Vybavení pro snowtubing nám zapůjčila firma Sun Kid. Jsme velice rádi, že se atrakci podařilo letos zprovoznit a Zlíňané nemusí kvůli snowtubingu až do Beskyd,“ uvedl provozovatel areálu Michal Cepek, generální ředitel společnost Sporthouse CZ Corporations s. r. o. „Začátek zimní sezóny lyžování ve Zlíně moc nepřál, ale teď si to u nás mohou lyžaři vynahradit. Podmínky na sjezdovce jsou naprosto špičkové. Brzy otevřeme i snowpark,“ doplnil Michal Cepek.

Snowtubingová dráha byla na zlínském svahu zbudována podle platných bezpečnostních norem. Její délka je 220 metrů. Po dráze se může pohybovat vždy pouze jeden jezdec. Nahoru ho vyveze dopravníkový pás a pak už si vybírá ze dvou úrovní – delší a kratší dráhy. I přes všechna bezpečnostní opatření by však měli návštěvníci vzít na vědomí, že snowtubingu se účastní na vlastní nebezpečí.

Jedna jízda na snowtubingu (velké nafukovací klouzalo) přijde na 40 korun. Pět jízd je za 190 korun.

Podmínky pro lyžování jsou nyní na zlínském svahu ideální a provozovatel slibuje v následujících týdnech několik akcí a závodů pro veřejnost. Připravují se dětské závody, závody o pohár primátora i snowboardové závody.